Med det rette blik for øje registreres den fordøjede ration.
Gennem analysen af fedtsyren i mælken kan der drages konklusion om den fordøjede foderration. 90% af mælkefedtsyren opstår ved omsætningen i vommen eller i kvægets kropsfedt. Den resterende del stammer direkte fra foderet. Sætter man dette i sammenhæng med yderligere indholdsstoffer fra mælken og mælkemængden kan man drage værdifulde konklusioner omkring omsætningen af foderrationen i vommen.
Dette resulterer i et udsagn omkring energi-, protein- og fibereffektivitet vedr. den ædte ration. Således står et nyt webbaseret værktøj til rådighed for landmanden og rådgivningskonsulent, hvilket muliggør at balancere foderrationen.
Mælkinfo Classic benytter følende parameter:
- Mælkefedtets indhold
- Mælkefedtsyremønster
- Mælkeprotein indhold
- Mælkens urea indhold
- Metan produktion
- Mælkeydelse
- Laktionsdag
Mælkinfo Classic informerer om:
- Energieffektivitet
- Proteineffektivitet
- Acidose – Status
- Vommens aktivitet
- Sundhed og fertilitet
