maelkinfo-maelkeinfo-klimavaerktoej-fodereffektivitet

mælkinfo

Har du talt med din mælk i dag?

Koen er et fantastisk dyr. At producere en kalv og adskillige tons mælk hvert år er en beundringsværdig bedrift. Det kræver sunde køer med maver i balance. 

Mælken kan fortælle os meget mere, end vi tror! På samme måde som en human blodprøve kan fortælle dig, om alt er i balance, kan en mælkeprøve give adgang til værdifuld viden om koens sundhed. Mælkinfo analyserer mælken for at finde ud af, hvad der foregår inde i koens krop og hvor godt foderet omsættes i de metaboliske processer i vommen. Det giver indblik i sammensætningen af fedtsyrer i mælken og grundlag for beregning af metanudledning pr. liter mælk.

Hvordan fungerer mælkinfo?

Hver måned sendes en mælkeprøve (tankprøve) til laboratoriet. Her udføres en infrarød analyse og derefter sendes resultaterne til os. Den indeholder målinger af fedtsyrer. Ved hjælp af et sæt ligninger, der er udviklet af Valorex R&D, bearbejder mælkinfo disse data og udarbejder en rapport, som er let at forstå. Derefter har du en oversigt over din besætnings ydeevne og sundhed, som vist gennem forskellige vurderingskriterier: mælkeproduktionseffektivitet, proteineffektivitet, fiberkvalitet og effektivitet, sundhedspotentiale, overvågningsniveauer, metan udvikling osv.

Resultaterne, der er tilgængelige på mælkinfo’s webside, har du eller din rådgiver direkte adgang til. I kan sammen overvåge udviklingen af din besætning over tid og justere dens foderrationen for at forbedre effektiviteten og sundheden.

Hvad er fordelene ved mælkinfo for din besætning?
mælkinfo giver svar på de største problemer i mælkeproduktionen. Det forhindrer risikoen for acidose, afspejler korrekt fordøjelse og assimilering af foderration, bekræfter mængden af fiber- og proteinindtag og holder din besætning ved godt helbred. Desuden er mælkinfo et værdifuldt aktiv med hensyn til reproduktion, fordi vi ved, at foderrationen spiller en rolle i vellykkede inseminationer.

mælkinfo hjælper dig ikke kun med at finde den ideelle foderration for at sikre den bedste effektivitet i dine malkekøer, men også til at styre ændringer i foderrationer, der er nødvendige eller uforudsete. Det er et uundværligt værktøj til din besætnings succes og garanterer dig maksimal økonomisk rentabilitet.

Vil du prøve mælkinfo?
Klik på nedenstående knap for at prøve mælkinfo. Vi kontakter dig efterfølgende vedr anvendelse af mælkinfo i din besætning.